Buyguy persona tool
260
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-260,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Buyguy persona tool

Categorie
Concept, Interaction, Visual
Buyguy persona tool
Tijdens mijn afstuderen in 2018 heb ik de BuyGuy tool ontwikkeld voor creatief bureau Nijgh. Het probleem van deze opdrachtgever was dat zij persona’s hanteerden die vooral op aannames gebaseerd waren en dat deze persona’s niet echt gebruikt werden. Mijn doel was om een betrouwbaarder beeld te creeëren van de doelgroepen van de klanten van Nijgh. Ik heb onderzoek gedaan naar de behoeften van de klanten van Nijgh, de medewerkers van Nijgh en van andere ontwerpers.

Uiteindelijk heb ik een prototype van de BuyGuy opgeleverd. Hiermee krijgen de medewerkers van Nijgh inzicht in hun klanten en de doelgroepen van deze klanten. Zij kunnen persona’s aanmaken, bekijken, aanpassen en delen. Daarbij kunnen zij zien op welke bronnen de informatie uit de persona’s zijn gebaseerd en hoe betrouwbaar deze bron is. Naast de persona’s, geeft de tool ook inzicht in de klant met een brandprofiler. Als laatste kunnen de medewerkers ook doelen behalen, waardoor het gebruik van de app wordt gestimuleerd.